Prostory restaurace

Restaurace

Náš příběh

Tradice hostinského rodu rodiny Salaquardových sahá již do minulého tisíciletí, kdy naši předci rovněž vlastnili restauraci či pivnici nebo se přímo podíleli na chodu podniku.

Restauraci a penzion U Nováků jsme  převzali  1.dubna 2017. Sám jsem byl i u zrodu této restaurace , kterou jsem pomáhal vybudovat společně s investorem v roce 2006 a dva roky jsem zde i působil na zaběhnutí podniku.

Nabídka vlastní restaurace přišla spontánně v lednu 2017, to již byla  celkově v neutěšeném stavu a pověst nebyla jako dřiv. Dalo hodně práce s rodinou  podnik pozdvihnout na kvalitní úroveň a zapsat se opět jako dobrá restaurace. Nyní když, se vše daří, přemýšlíme co nového připravit, aby jsme byli jiní než ostatní restaurace. To co nás hlavně odlišuje, je použítí farmářských potravin a zejména u masa ze 100%, které přímo navazuje na tradici venkova .Řídíme se heslem: u nás víte co jíte. Stále si také držíme  co nejvyšší odbornost a přehled v gastronomii na pravidelných odborných školeních. Zkrátka snažíme se dělat svoji práci tak jak nejlépe dovedeme.

Plně věříme, že přispějeme k Vaší pohodě a prožití dobrých okamžiků strávených nejen v naší restauraci,  ale i v Bítovanech.

René, Hana a Klára Salaquardovi

Naši přední dodavatelé

  • Němcova farma, Netín – farmářské kuře, máslo, mléko, tvaroh, uzenina
  • Kočárova farma z Ratibořic – králičí maso
  • ZD Rosice – vepřové
  • Milana Novotný, farma Mezihoří – vyzrálé hovězí PARTENHAISE
  • Martina Novotný, Doly u Luže –  vyzrálé hovězí LIMOUSINE
  • EKO Farma Jana Nováka z Bítovan – náhorní skot HIGHLAND,  sladkovodní ryby
  • Marie Černilová, Licibořice – sýry a čerstvé mléčné výrobky
  • Mlýn Janderov – mlýnské výrobky
  • Rodinná farma Samuhel, Platěnsko, Johanydesovi, Hrochův Týnec – brambory

Nenajdete u nás žádné ztužené tuky vyjma másla a sádla, na smažení používáme 100% slunečnicový HOSO olej s vysokým podílem kyseliny olejové.

Už jste ochutnali naši kávu ze soukromé pražírny pana Sýkory z Pardubic ? Čerstvě pražená, čerstvě mletá.

Ideální na posílení organismu Sudličkova slivovice, hruškovice a originální ořechovka, ta vždy pozvedne náladu. Z Hrobic.

Zkrátka Vám přinášíme to nejlepší z regionu Chrudim, Pardubice a Vysočiny.

Multifunkční sál

Multifunkční sál

Největším prostorem restaurace je náš sál. Pohodlně pojme nejen při plesech, svatbách a oslavách až 110 hostů a přitom zůstane dostatečně velký prostor na taneční parket.

Je vybaven velkoplošnou projekcí se zvukem do prostoru. Stoly se dají variabilně přizpůsobit i pro nejrůznější školení či workshopy, trhy, koncerty a divadla.

V současnosti dokončujeme práce na oponě, která rozdělí pódium a sál.

Zimní zahrada

Zimní zahrada

Nejhezčím a velmi pohodlným místem pro menší rodinná setkání či oslavy do 30 osob je naše zimní zahrada s krbem a samostatným vchodem na menší terásku.

Vinný sklípek

Vinný sklep

Vinný sklípek v Bítovanech jedinečné prostory s autentickou atmosférou pro Vaše oslavy do 30 osob s jedinečnou nabídkou moravských vín od větších i menších vinařství například Pavela Bindera, rodiny Špalkových a Špilarových, Kosků z Mikulova, Petra Vajbara, vinařství Zlomek-Vávra, rodiny Netopilýkových, vinařství Němčičky, Petra Skoupila a dalších.

Po letech se nám podařil otevřít bývalý pivní sklep přebudovaný na vinný sklípek.  

Ojedinělá atmosféra sklípku z 19.století je přímo předurčena pro Vaše přátelská setkání, oslavy…..

Ve sklípku je jedna zajímavost, která určitě stojí za shlédnutí a to průhled do dalšího sklepa, který sloužil jako zásobárna ledu pod dnes již zbořeným domem.Tento prostor budeme postupně čistit, neboť tam staletí nikdo nevkročil a zub času byl neúprosný.